***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! UK Разузнаване: Русия използва 60-годишни танкове, за да покрива загуби на бойното поле. US кораб пристигна в Александруполис


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 март   

 

Спасиха сляпо куче, изхвърлено в гората край Батак. Куче Хриси е на към две години. То е открито от Христина Петрова, тя се е грижела за него и го в хранила в продължение на седмица. 

„ Кученцето беше много отпаднало и мощно изнемощяло. То е гладувало дълго време, само че в границите на няколко дни съумя да се стабилизира ”, сподели доктор Янко Тодоров.

Четириногото ще бъде закарано от Пловдив до Бургас в хотел за бездомни кучета от артистът Христо Шопов.

***

В ефира на Българска национална телевизия Румяна Русева описа, че домашният ѝ любим е бил в двора, до момента в който е била на работа.

Намерила го е с рана на крайници, а при последвал рентген е открито, че кучето е ранено с въздушна пушка. Споделя, че няма пояснение за случилото се, защото кучето не е нападателно.

***

Британското министерство на защитата заяви, базирайки се на разузнаването, че Русия употребява 60-годишни танкове, с цел да покрива загубите на бойното поле в Украйна.

В последната си сводка за войната в Украйна министерството на защитата показва, че съветската войска продължава да попълня загубите си на бронирана техника като разполага в театъра на бойните дейности танкове Т-62, които са създадени преди 60 години.

***

Българско оръжие за милиарди долари е влезнало в Украйна през други страни през последните две години, без Киев и София да са се споразумели за нито една директна договорка, даже преди войната, откри следствие, извършено от " Юрактив България " (Euractiv Bulgaria).

***

Американски транспортен съд с военно съоръжение, предопределено за силите на НАТО, ситуирани в България и Румъния, дойде на пристанище Александруполис, Гърция, съобщи АНА-МПА. Товарът е предопределен за военни образования по Черноморието в Югоизточна Европа.

***

Коалиция с ГЕРБ-СДС не може да има, до момента в който не поемат отговорност за 12-годишния застой на страната, само че сходни индикации няма, сподели през днешния ден Даниел Лорер при представянето на листата на коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България “ във Варна, съобщи Българска телеграфна агенция.

От голямо значение е с каква преднина ще станем първа политическа мощ на изборите, добави Лорер. По думите му, в случай че е забележителна, останалите политически обединения ще имат тласък да поддържат държавното управление, излъчено от спечелилите.

***

Дни след жестоката влакова злополука в Гърция, при която починаха 57 души, и у нас е било на косъм да стане сходен случай. Случаят е от 3 март на гара Калотина-Запад. За благополучие не се е стигнало до съдбовен случай. 

Дежурният началник придвижване е нарушил правилника за придвижване. Гаровият чиновник е споделил на машиниста на пътническия трен да замине на червен светофар към гара Драгоман и не му е връчил наложителната писмена заповед за придвижване при специфични условия.

Машинистът обаче е отказал да го направи и е позвънил на началника си, който от своя страна е уведомил за протичащото се Районната железопътна ревизия София. 

***

Според полицията арестуваният, на 29 година, е имал спор с жертвата, след което го нападнал и го удушил с колан. След като направил закононарушението, той избягал, само че бил хванат от органите на реда.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР